Rekord inom dragracing

Vad är väl en sport utan rekordhållare? Det är ju dem som deltagarna strävar efter att övervinna, och dem som fansen ser upp till. Dragracing har förstås sina egna rekordbilar, som skänker lite extra glans till tävlingarna.

Dragracing kallas allmänt för världens snabbaste sport, och nog finns det fog för detta. De allra flesta förare kommer upp i hastigheter på ett par hundra kilometer i timmen när de tävlar. Dessutom är det eImage result for Drag Racingn sport där män och kvinnor tävlar på samma villkor, och ett flertal kvinnor finns faktiskt också med bland rekordhållarna.

Om vi börjar här hemma, kördes det snabbaste svenska loppet i klassen Top Fuel Dragster, där rekordbilen körde 1/4 engelsk mil på bara 4,8 sekunder. Topphastigheten var hela 483 km/timmen.

Den snabbaste europeiska föraren är finska Anita Mäkelä, som tog hem rekordet i FIA-klassen Top Fuel Dragster i augusti 2015. Hon körde sträckan 1000 fot på 3,878 sekunder. Högsta hastigheten på samma sträcka, uppnåddes i september 2014 då Tomas Naatas från Norge uppnådde en maxhastighet på 509,20 km i timmen. Rekordet sattes på Santa Pod Raceway i England.

Om vi sedan ska tala om den allra snabbaste bilen i världen går det inte att undgå att nämna bilen Vanishing point, som kördes av den numera avlidne Sammy Miller. Miller satte världsrekordet i snabbaste loppet någonsin 1984 på Santa Pod Raceway i England. Han lyckades då uppnå 622 km i timmen efter 3,58 sekunder. Bilen, Vanishing Point, kördes på väteperoxid.

Detta är dock inte den allra snabbaste bilen som körts. Rekordet innehas egentligen av Kitty O’Neill som redan 1977 kom upp i en hastighet av 631,7 km i timmen efter 3,22 sekunder. Rekordet räknas dock inte med som ett dragracingrekord eftersom det inte sattes på en dragracingbana. Istället körde hon i Mojaveöknen i USA, men hennes rekord står ändå angivet i Guinness rekordbok, då det hittills inte är någon som har uppnått samma hastighet.