Dragracingspel för datorn och mobilen

Det är inte alla som har möjlighet att tävla i dragracing på riktigt. Det kräver stora summor pengar, mod och talang. Allt detta innebär att det bara är ett fåtal som någonsin kommer att få chansen att ställa upp i en riktig dragracingtävling.

Men, det går ju att spela på datorn, spel-konsollen eller mobilen. Kostnaden för spelen är överkomliga, i alla fall i jämförelse med äkta vara, och du kan ägna timmar åt att bygga din egen bil och sedan tävla mot andra bilar. Möjligheten att spela inte bara på datorn, utan även på mobila enheter som mobiltelefon och surfplatta, innebär att spelen finns tillgängliga för alla. Det är inte längre bara för inbitna gamers.

Var ska man leta efter den härImage result for racing game mobil sortens spel? Har du dator är Google din bästa vän. En snabb Googlesökning ger dig mändger av spel att välja mellan. Enda nackdelen är att de förstås alla är på engelska. Det kan tyckas tråkigt att allt bara är på engelska nu för tiden, men tänk på att större delen av världen talar, och förstår, engelska i någon omfattning. För en speltillverkare innebär det att många fler spelare kan ta del av spelet direkt, utan någon översättning, om det är på engelska. Översättningar kostar en hel del och det är bara de allra största spelbolagen, som har de allra populäraste spelen, som har råd med detta.

Vill du istället spela på mobil eller surfplatta går du helt enkelt in på enhetens app-store. På Androidenheter heter denna Google Play, medan den på Iphones heter Apple store. Det är tyvärr inte säkert att alla spel finns anpassade för både iOS (Iphones operativsystem) och Android (exempelvis Samsung, och Sony).

Konsoller som är uppkopplade mot nätet har oftast en egen butik. Genom denna kan du köpa spel till din konsoll utan allt för stora bekymmer. Sen är det bara att spela så mycket du vill och orkar.