Dragracingtävlingar – klassiker

Under sommarhalvåret, och en bit n på hösten, går mängder av dragracingtävlingar av stapeln. Både stora tävlingar som SM och EM, men också mindre tävlingar. För en nybörjare kan terminologin kring dessa kännas förvirrande, så här kommer därför en liten förklaring över de olika klasser som ingår i dragracing.

Först och främst ska det kanske påpekas att det iImage result for Junior dragsternte enbart är olika varianter av bilar som deltar i dragracing. Teoretiskt sett kan man tävla med vilket motordrivet fordon som helst, även om det förstås finns praktiska begränsningar. De vanligaste varianterna är förstås bilar och motorcyklar, men det finns också tävlingar med bland annat snöskotrar.

Klasserna är många och varierande. Som grund kan man säga att de baseras på bilens typ, prestanda och vikt. Det är inte heller säkert att alla klasser ingår i alla tävlingar. Bland annat finns det bara 4 klasser som deltar i SM.

Några av dessa klasser är:

  • Competition – Där tävlar alla bilar oavsett typ mot varandra. För att jämna ut resultaten får bilarna olika handikapp beroende på typ, prestanda och så vidare.
  • Junior dragster – är till för yngre förare med lättare bilar.
  • Pro Stock – handlar om bilar som måste ha två dörrar. Bilen får inte heller vara äldre än 15 år.

Det finns även så kallade Superklasser. Dessa är till för de allra mest högpresterande bilarna. Inom superklasserna finns förstås en lång rad olika underklasser där den allra vanligaste är Super Stock. Denna klass omfattar bilar som måste vara fabriksbyggda i serier om minst 50 bilar. Här är, med andra ord, inga specialbyggen välkomna.

Bland superklasserna finns även den intressanta klassen Super Street där meningen är att bilen ska ta sig i mål på en tid som är så nära 10,90 sekunder som möjligt. Det får med andra ord inte gå för fort. Den som kommer under 9,90 sekunder åker ut ur tävlingen direkt. Det gäller med andra ord att vara snabb, men inte för snabb.