Hitta coola kanaler på Youtube

Det finns tider på året när det inte är lika lätt att få utlopp för sina intressen. Det kan vara under vintern när antalet tävlingar är färre, eller under perioder när du helt enkelt inte har tid, möjlighet eller råd att åka ut och göra någonting. Hur gör man då om man fortfarande är sugen på action men inte kommer längre än mellan soffan och köksbordet?

Lösningen heter Youtube. De flesta är förmodligen redan bekantImage result for youtube channela med sidan eftersom medier som Aftonbladet och deras skribenter ofta länkar till sajten.

Har du levt under en sten kanske du ändå har råkat missa denna närmast outtömliga källa till filmer, och därför kommer här en kort förklaring. Youtube är en videosajt som lanserades redan 2005. Till en början var den till för att tillåta människor ladda upp kortare videoklipp och dela dem med familj och vänner. Sedan starten har dock denna sida ökat explosionsartat, och i dagsläget finns det så kallade Youtubepersonligheter som får in hela sin inkomst via hemsidan. De bloggar, talar om nyheter eller andra ämnen. Det finns till och med de som gör regelrätta dokumentärfilmer.

Chansen att hitta någonting som intresserar de allra flesta är därmed stor. Sidan har dessutom en sökfunktion, och det är denna du ska använda för att hitta det som intresserar dig. Är dragracing det du är intresserad av, så skriver du bara in ordet i sökrutan och, vips, har du tillgång till allt från kortare filmer av lopp, och om bilar och profiler samt hopklippta filmer av så kallade fails. Fails är, för den som inte är bekant med internetslang, ett ord för när någonting går på tok. Det kan vara allt från dråpliga misstag och pinsamheter till allvarliga olyckor.

Så, för att sammanfatta. Logga in på sidan youtube.com. Knappa in orden du är intresserad av i sökrutan och välj sedan mellan en uppsjö av filmer från hela världen.