Youtube – Kanaler och filmer

Så, du har hittat Youtube. Kanske har du kollat runt lite på de filmer som finns där och insett att det är tusentals. För den med ett populärt intresse finns det hur mycket som helt att se på sidan, och nya videos läggs upp varje vecka. Har du dessutom ett Google-konto (och handen på hjärtat, vem av oss har inte det i dagsläget), så kommer Youtube också att komma ihåg vilka videos som du har tittat på. Den kan även ge förslag på andra vImage result for Youtube - Kanaler och filmerideos av samma typ som du kanske gillar. Med andra ord, ju oftare du tittar desto säkrare blir de förslag du får.

Har du varit på Youtube har du antagligen upptäckt att det är vissa användare som har fler filmer än andra, och kanske har du hittat en favorit. Kom ihåg att du kan prenumerera på dina favoritanvändares videos genom att klicka på prenumerera. Vill du sedan få information om när de lägger upp nya filmer, så klickar du på den lilla klockan bredvid prenumerationsknappen. Då får du ett meddelande varje gång kanalen får en ny video.

Finns det någon att rekommendera? Självklart finns det dessa. Vill du ha massor av filmer, så är profilen Urban Hillbilly videos att rekommendera. På kanalen hittar du mängder av filmer om både street racing och drag racing. Kanalen är också mycket aktiv, vilket innebär att det läggs upp nya filmer flera gånger i veckan. Enda nackdelen är att allt är på engelska. Det är inget större problem, eftersom det är vad som visas som är mest intressant, men för vissa kan det kännas besvärligt.

När det gäller svenska kanaler är utbudet ganska skralt. Kanalen Filterteknik Sverige AB har några intressanta filmer, men kanalen är inte längre aktiv och senaste filmen laddades upp för två år sedan. Användaren from islandgus ligger bakom en relativt ny kanal som för närvarande är mycket aktiv. Kanalen kan vara värd en prenumeration, i alla fall i nuläget.